down. sentap.

bilamana setiap kali kau terpaksa hadap orang yang suka tanya kau soalan yang sama, iaitu "bila nak kahwin", "bila nak ada boyfriend", bila itu bila ini ... beribu kali kau jawab, beribu kali lepastu dia akan tanya lagi dan lagi. pernah sekali dia tanya kau depan orang ramai, masa tu kau tengah sedap makan dengan member-member.  kau rasa semua orang pandang kau masa kau tengah makan bila orang tu tanya soalan macamtu. sampai kau rasa down gila,

faham tak perasaan sentap tu cemana
faham tak perasaan down tu rasa dia cemana

aku jarang nak down atau sentap bila hal-hal gini. tapi seriously aku tengah down sekarang ni. sangat. aku down sampai air mata aku menitis. 

p/s: dah nak habis 2016 dah.